טיפ ראשון:
חשוב לבחור נושא שיש עליו גוף מחקרי נרחב, מקיף ובעיקר עדכני. לא הייתם רוצים להתיקע עם עבודה סימנריונית כשכמעט ואין לכם מאמרים רלוונטים להשתמש בהם.
איך בודקים את זה? התשובה פשוטה, עושים חיפוש בגוגל עם מילות המפתח של הנושא שלכם. רצוי מאוד לחפש בגוגל Scholar (המיועד לחיפוש מאמרים אקדמים) בחיפוש מתקדם ולהגביל את שנות החיפוש לעשור האחרון או לחמש השנים האחרונות (תלוי בהנחיות ווהדרישות לכתיבת העבודה הסימנרינית שקיבלתם מהמרצה). במידה ועלו תוצאות רבות ורלוונטיות אתם בדרך הנכונה ואפשר להמשיך עם הנושא.
טיפ שני:
חשוב להיעזר בכמה שיותר מאמרים אפשריים בעברית. כתיבת עבודה סימנריונית דורשת לרוב סקירה של מספר גדול של מאמרים. ברוב המקרים ישנה דרישה מינמלית למאמרים באנגלית , אך מעבר לכך זאת בחירה שלכם. אם נוח לכם עם אנגלית, זה מבורך והטיפ הזה פחות עבורכם. אבל במידה ולא, הקפידו לבחור מאמרים שנוח לכם עם שפתם והאורך שלהם. גם ככה ישנו עומס גדול של חומר כשכותבים עבודה סימנריונית. רצוי לנסות להקל על עצמכם ולהנגיש את החומר ככל הניתן.
טיפ שלישי:
עשו לעצמכם ראשי פרקים לפני שאתם מתחילים בכתיבת עבודה סימנריונית. ראשי הפרקים צריכים לכלול מבוא, גוף עבודה וסיכום. מומלץ גם לבנות שלד של גוף עבודה המורכב מפרקים ותתי פרקים, דוגמת פרק סקירת הספרות ותתי הפרקים שעליו להכיל. ככל שהשלד יהיה מפורט וברור יותר, תוכלו לבנות סביבו את העבודה, דבר שמקל באופן ניכר בתהליך כתיבת עבודה סימנריונית.
טיפ רביעי:
להיעזר במרצה ולא להתבייש. בכל שלב בכתיבת עבודה סימרינות, כשאתם נתקלים במשהו לא ברור או שעולה לכם שאלה כלשהי חשוב לפנות למרצה. עדיף לצאת נודניקים מלטעות ואז במקרה הטוב להתחיל מהתחלה ובמקרה הפחות טוב להיכשל בעבודה. המרצים מודעים לצורך של הסטודנטים בייעוץ בזמן כתיבת עבודה סימנריונית והם לרוב מקצים לכך ימים ושעות קבלה ספיצפיות. עשו לעצמכם טובה והיעזרו בהם.
טיפ חמישי:
הגהה טובה לעבודה חיונית להצלחה שלכם. מומלץ מאוד בתהליך כתיבת עבודה סימנרינית ואף בתום הכתיבה ולפני הגשה, לתת למישהו נוסף לקרוא את העבודה. חשוב לעשות תיקוני הגהה ותוכן. לכתיבה טובה ונכונה השפעה מכרעת על הציון שלכם. אמצו לכם חבר מוצלח שממש טוב בהגהה ובכתיבת עבודה סימנריונית ובהגהה או לחלופין פנו לסיוע אקדמי מקצועי.