כך תשרדי את השילוב של הריון וכתיבת עבודות אקדמיות
מזל טוב! זה בן או בת? או אולי בכלל גם וגם? לא משנה מה ומי בדרך, הכי חשוב זה קודם כל הבריאות.
אבל לבריאות יש הרבה צדדים: זו תקופה בחיים שלך שאת צריכה להתייחס לבריאות נפשית ופיזית, גם של התינוק וגם שלך. זה אומר לנוח הרבה, להקפיד על תזונה מאוזנת, לא להכנס ללחץ ובכלליות לשמור על עצמך מכל כיוון.
העניין הוא שאם יש משהו יותר מאתגר מלהיות אישה בהריון, זה להיות סטודנטית בהריון. ואם יש משהו שאפילו יותר מאתגר זה להיות אישה שגם עובדת וגם לומדת בזמן ההריון. אז איך צולחים את התקופה הזו? ומה עושים כשכתיבת עבודות אקדמיות – אולי המשימה הכי חשובה בתואר – צריכה לקרות ולהסתיים לפני הלידה המיוחלת?
דבר ראשון – דעי את הזכויות שלך
לאישה בהריון יש זכויות מסודרות במקום העבודה שלה וגם במקום הלימודים. חשוב לברר את כל המידע כמה שיותר מוקדם, כדי שבכל שלב תדעי אילו אישורים להציג ולמי. ההבדל בין לימודים לעבודה הוא שבעבודה אפשר למצוא מי שיעשה אותה במקומך (ואל תאמיני למי שאומר לך אחרת). בכתיבת עבודות אקדמיות המצב קצת יותר מורכב אבל עדיין ישים – ובהמשך נפרט כיצד.
לגבי כתיבת עבודות אקדמיות, אנו ממליצים לתכנן את לוח הזמנים פחות או יותר לפי מועד הלידה ובמיוחד עם התאריך להגשה סמוך לתאריך הלידה המשוער. קחי בחשבון שבכל תהליך של כתיבת עבודות אקדמיות צצים מאורעות בלתי צפויים, אך בזמן הריון הסיכוי לכך אף גדולים יותר. לכן אל תקבעי למשל ראיון עם נבדק ביום של בדיקה מעייפת או אל תתכנני לנסוע לספריה רחוקה בבוקר של הערכת משקל העובר.
אם את חוששת שלא תעמדי בכתיבת עבודות אקדמיות מהבחינה שלא תספיקי להגיש אותן בזמן, כדאי לוודא מעכשיו מול הפקולטה מהם התנאים להקדמה/דחייה של מועד ההגשה. הדבר יוריד ממך לחצים רבים שכאמור ממש לא רצויים בתקופה זו בחייך.
יש מי שיעזור לך עם כתיבת עבודות אקדמיות
אם את מרגישה שאת מוצפת וקורסת, זה הזמן לשים סטופ. ההריון שלך מעל הכל, גם מעל הציון בתואר. את יכולה להעזר במומחים לכתיבת עבודות אקדמיות, שיעזרו לך לגבש את העבודה מתחילתה ועד סופה או ילטשו חלקים שכבר כתובים. בצורה זו תחסכי זמן רב ודאגות מיותרות, תוכלי להמשיך להתרכז בעבודה שעומדת לפרנס אותך ואת התינוק והכי חשוב – ליהנות מהריון רגוע ולדעת שאת התינוק תלדי אחרי הגשה של עבודה מוצלחת.