להיות סטונדטית ובהריון

את מרגישה כל מיני תחושות חדשות ושינויים, את עייפה בלי סוף, בחילות הבוקר (צהרים וערב) התחילו וזה לא בגלל שיש לך לפחות ארבע עבודות אקדמיות לכתוב?
אז קודם כל מזל טוב , בשעה טובה ובעיקר בהצלחה שיהיה לנו. להיות בהריון בזמן הלימודים זו משימה מאתגרת במיוחד,אך, בהחלט ברת ביצוע עם פרס ממש שווה בסוף…

איך מומלץ להיערך לתקופה הזאת?

תקופת ההריון היא מרגשת וקסומה, אך גם טומנת בחובה קשיים, אתגרים, היעדריות מהלימודים לצורך בדיקות כאלה ואחרות ואף בלתמ”ים שונים. תבדקי מבחינת צפי באיזה שלב בשנת הלימודים את אמורה ללדת ותערכי להשלכות לכך. יש משמעות שונה ללידה בזמן חופשת סמסטר, תקופת בחינות, זמני הגשת עבודות אקדמיות או אמצע סמסטר. בדרך כלל המרצים מתחשבים ואף דוחים מועדי הגשה של עבודות אקדמיות או נותנים מועדי ב’ למבחן. במידה וזה באמצע סמסטר, סביר שתצטרכי להשלים לא מעט חומר. מומלץ כבר מעכשיו להתארגן על צוות תמיכה שיעזור לך לצלוח את התקופה הזאת על הצד הטוב ביותר. היעזרי במי שאת יכולה.משפחה, חברים לספסל הלימודים ואף ייעוץ אקדמי במידת הצורך. ברוב מוסדות הלימוד ישנו מערך שיעורי עזר ותמיכה לסטודנטים, חשוב שתכירי את השירותים שניתנים על ידי מוסד הלימודים ומה הוא יכול לתרום לך. יש גם מגוון חברות אשר נותנות שירותי סיוע במידה ותצרכי עזרה בכתיבת עבודות אקדמיות.

דעי את זכוייתיך

לסטודנטיות בהריון ישנן לא מעט זכויות וחשוב להכירן לעומק. עיקרי הזכיות על קצה המזלג:

– לסטודנטית בהריון שמצבה מסיבה כזו או אחרת לא מאפשר להיבחן יקבע מועד אחר במסגרת המועדים המקובלים במוסד. כמובן שחשוב להמציא מסמכים רפואיים.
– סטודנטיות בהריון לרוב זכאיות לתוספת זמן בבחינה.
– דחיית מועדי הגשת מטלות ועבודות אקדמיות. גם כאן בהסתמך על מסמכים רפואיים רלוונטים המצדיקים דחייה.
– הארכה במועד סיום התואר, ללא תשלום תקורה בהתאם לצורך ולאישורים רלוונטים.
– חניה – מחודש שביעי סטודנטית זכאית לקבל תווי חנייה ועד חודש לאחר הלידה. שווה בהחלט.
– זכאות ל30% היעדרות לצורך חופשת לידה מקורסים החלה בהם חובת נוכחות.

הזכויות נקבעות ע”י המועצה להשכלה גבוה מתעדכנות ומשתנות מעת לעת. המידע זמין ברשת, באתרי זכויות ובאתר הרשמי של המל”ג.
שתהיה לך לידה מעצימה ובידיים מלאות. אה וגם בהצלחה עם העבודות האקדמיות אלו…

מחכים לך