מקורות מידע לעבודה אקדמית
אחד השלבים החשובים ביותר בעבודה אקדמית הוא סקירת הספרות . סקירת הספרות סוקרת את המידע שנאסף בנושא שכותב העבודה בחר לעסוק בו. לצורך הכנתה של סקירת הספרות על כותב העבודה האקדמית לאסוף מידע ממקורות שונים. בשלב זה על כותב העבודה האקדמית להקפיד על כך שהמקורות יהיו אקדמיים משום שהמידע המופיע בהם נחשב לאמין. לרשות כותבי העבודות האקדמיות עומדות מספר דרכי גישה למקורות אקדמיים.
פירוט דרכי הגישה
לכותבי עבודות אקדמיות מומלץ לחפש מידע לצורך כתיבת עבודתם בספרית המוסד שהם לומדים בו. חיפוש מידע בספריה אינו מחייב את הכותב להיות נוכח במקום ובאמצעות הזנת שם משתמש וסיסמה הוא יכול לעשות זאת מרחוק כדי ליעל את החיפוש יש למלא את השדות הנדרשים למשל שם הכותר, שם המחבר וסוג הפרסום או לפי מילות מפתח של נושא מסויים.
ברחבי הרשת יש מקורות ומאגרי מידע המספקים לכותבי עבודות אקדמיות גישה למאמרים וכתבי עת אקדמיים. אחד ממאגרי מידע אלה הוא מפתח חיפה המאפשר לכותבי עבודות אקדמיות גישה למאמרים וכתבי עת אקדמיים בעברית. כמו כן עומד לרשות כותבי העבודות האקדמיות מנוע החיפוש גוגל סקולר המאפשר גישה למאמרים וכתבי עת אקדמיים בכל השפות.
טיפים לחיפוש יעיל בגוגל סקולר
כדי שהחיפוש בגוגל סקולר יהיה יעיל על כותב העבודה לשים לב לשנת הפרסום של המאמר ולבחור את המאמרים העדכניים ביותר. בנוסף לכך על כותב העבודה לבחון עד כמה המאמר רלבנטי. לשם כך עליו לקרוא את כותרת המאמר ואת התקציר ולבחון לפיהם אם המאמר עוסק בנושא שבחר לעסוק בו בצורה מקיפה או תמציתית.
לסיכום שלב חשוב בכתיבת עבודה אקדמית הוא סקירת הספרות. סקירת הספרות מסכמת את הידע האקדמי בנושא שכותב העבודה בחר לעסוק בו. לצורך כתיבתה על כותב העבודה לאסוף מידע ממקורות שונים. לכן חשוב להקפיד על כך שהמקורות יהיו אקדמיים. הגישה למקורות מידע אקדמיים יכולה להיעשות במספר דרכים: ראשית כותב העבודה יכול להשתמש בשירותי הספריה של המוסד האקדמי שהוא לומד בו. לצורך החיפוש בספריה הכותב אינו נדרש להיות נוכח במקום והוא יכול לעשות זאת מרחוק באמצעות הקשת שם משתמש וסיסמה. דרך נוספת לחיפוש מידע היא מקורות ומאגרי מידע אקדמיים. אחד הבולטים שבהם הוא מפתח חיפה המעניק גישה למאמרים וכתבי עת אקדמיים בעברית. כמו כן, כותבי עבודות אקדמיות יכולים להיעזר במנוע החיפוש גוגל סקולר. מנוע זה מאפשר גישה למאמרים אקדמיים בכל השפות.