עבודות סמינריוניות איכותניות או כמותיות?
אחת ההתלבטויות הגדולות ביותר לפני כתיבת עבודות סמינריוניות, ועוד לפני שבוחרים נושא למחקר, היא איזו שיטה עדיפות: איכותנית או כמותית. זו שאלה גדולה שתשפיע מאוד על מהלך המחקר כולו, על שיטת איסוף הנתונים וגם על ניתוח הממצאים. אם נהיה כנים, סטודנטים רבים חוששים לתכנן עבודות סמינריוניות כמותיות משום שהם חוששים מהניתוח הסטטיסטי. יש מי שסובל מזיעה קרה לשמע ארבע אותיות תמימות באנגלית (SPSS) ויש מי שממש לא מצליח להבדיל בין מבחן כי בריבוע לבין מן-וויטני. אז האם עדיף לסטודנטים הללו לבחור בעבודת סמינריון איכותית? לא בטוח.
מה המרצה שלכם מעדיף?
זה אולי יישמע לכם משונה, אבל למרצה שלכם יש בדרך כלל העדפה מאוד ברורה. ההעדפה הזו תלויה לרוב בתחום הלימודים (פסיכולוגיה, סוציולוגיה, חינוך או כלכלה למשל). חשוב מאוד להכיר את ההעדפה שלו כדי לתכנן מחקר שיצליח לסקרן אותו קצת יותר וגם יעניק לכם נקודות בונוס לא מאוד רשמיות. בפסיכולוגיה מרצים רבים יעדיפו עבודות סמינריוניות כמותיות, בעוד עבודה סמינריונית בחינוך תהיה לרוב עבודה איכותית. אם אתם לא ממש בטוחים אתם תמיד יכולים לשאול את המרצה או את מנחה הסמינר, וגם סטודנטים שעברו את הקורס הזה לפניכם.
כך תכתבו עבודות סמינריוניות טובות
אם קיבלתם את ההחלטה האמיצה להתגבר על החשש ולכתוב עבודת סמינריון כמותית, אתם ממש לא צריכים לחשוש. הסיבה העיקרית לכך שיש היום לא מעט גורמים חיצוניים שיוכלו לעזור לכם בתהליך המחקר. עורכים מקצועיים המנוסים בעבודה עם SPSS ובניתוח ממצאים הם בעלי רקע אקדמי רב והם יידעו לעזור לכם לתכנן עבודות סמינריוניות ברמה גבוהה באמת. כך לא תצטרכו להתפשר על איכות הסמינריון שלכם ותדעו שאתם מגישים את התוצר הטוב ביותר שאתם יכולים, כזה שגם יעניק לכם ציון לא רע בכלל (ואפילו טוב מאוד).
פרק הדיון
כעת, כשאתם רגועים ומבינים שעבודת סמינריון כמותית היא ממש לא מילה גיסה, כל שנותר הוא להתחיל לתכנן את העבודה. התכנון הזה כולל את סקירת הספרות, את שיטת המחקר ואת איסוף הממצאים, אבל שימו לב גם לפרק הדיון, על אף שתגיעו אליו רק בסוף התהליך. התיאוריות שעליהן תישענו בפרק הרקע יחזרו בצורה כזו או אחרת בפרק דיון שלכם, ועבודות סמינריוניות טובות מציעות למעשה חיבור בין התיאוריה לתוצאות שהתקבלו במחקר. גם כאן תוכלו להיעזר כמובן בעורכים וכותבים שיעניקו לכם ליווי אקדמי לכל אורך הדרך ובכל שלב שבו תרגישו שאתם קצת תקועים או מבולבלים – ואין סיבה שתרגישו ככה.