כללי כתיבה לעבודות סמינריוניות – מנקודת מבט קצת אחרת
כולם מדברים אתכם על כללי ציטוט הולמים, על שיטות מחקר, על ראיונות עומק וניתוחים סטטיסטיים. כנראה שאתם נמצאים בשלב שלפני כתיבת עבודות אקדמיות, או בשמן הנפוץ – סמינריון ולכן המונחים האלו לא רק מוכרים לכם, אלא עומדים לצאת לכם בקרוב מכל החורים.
אבל יש גם כמה עצות ששוות זהב ושלא קשורות למאמר כזה או אחר או לסוג וגודל הגופן הרצוי (David 12, למקרה שעוד לא ידעתם). לנו יש כמה טיפים מנצחים שיעזרו לכם לעבור את תקופת הכתיבה בשלום ויסייעו לכם לכתוב עבודות סמינריוניות ולשרוד כדי לספר.
כדאי – לעשות שיחת תיאום ציפיות עם מי שגר אתכם בדירה. להסביר לשותפים, להורים או לבני הזוג שאתם נכנסים לתקופה אינטנסיבית של כתיבה שדורשת ריכוז ולכן לא, הם לא יכולים לנגן על התופים ב 17:00 אחרי הצהריים, לנדנד לכם כל רגע שתאכלו משהו או לדרוש שתראו ברגע זה את הבגד החדש שהם קנו. הבהירו לסובבים שזו לא תקופה טובה להפרעות, רעש וניסיונות ל “ריגשי”.
לא כדאי – להתחיל תחביב חדש. אם השותף שלך מת ללמד אותך לנגן על תופים והחבר שלך כבר מחכה שתצטרפי אליו למשחק “מבוכים ודרקונים” סוער, זה נפלא. באמת. אבל עדיף שהם ואתם תמתינו אחרי שתשלחו את העבודות הסמינריוניות.
כדאי – לדאוג למחשב תקין בכל מחיר. כן, זה אומר גם לקנות מחשב חדש אם צריך. אנחנו בשנת 2017 ופשוט אי אפשר לשרוד עבודת מחקר וכתיבה ללא מחשב שיודע “לתת עבודה” ומשרת אתכם בכל שעה במהירות וביעילות. כמובן שכדאי לעשות סקר שוק ולקנות מחשב חזק שישרת אתכם גם אחרי שתסיימו את העבודה ותשלימו מרתונים של סדרות או תשלחו קורות חיים.
לא כדאי – להחליט שבבית זה הזמן שלכם ואתם כותבים רק בחוץ. כתיבת עבודות סמינריוניות היא משהו שעושים לפעמים גם “בין לבין”, כשיש זמן פנוי ורוצים להשלים עוד עמוד או להוסיף משפט לסקירה הספרותית. בבית זה הזמן שלכם. הזמן שלכם לכתוב.
כדאי – לארגן את הכתיבה לפי לוח זמנים ידוע מראש שייתן לכם מסגרת ברורה ויעדי ביניים קלים להשגה.
לא כדאי – לדחות את הכל לרגע האחרון. גם אם זה מה שקורה בדרך-כלל, החליטו שהפעם לא. כתיבת עבודות סמינריוניות היא תהליך ארוך ומורכב וכדאי להקדיש לו את הזמן הראוי אם לא רוצים להגיע לתאריך היעד עם קוצר נשימה ותחושות מועקה.