דוקטורט בחו"ל

דוקטורט בחול

החל את כישוריך בעולם האמיתי וחקור מערכות שונות ברחבי העולם על ידי לימודי דוקטורט  בחו"ל. כל לימודי דוקטורט היא התחלה של  קריירה עולמית המאפשרת לך להשפיע באופן חיובי על העולם בכל זאת. בזמן שאתה צריך ללמוד את שיעורי הליבה שלך בכיתה ובמעבדה, אתה יכול לבלות את הזמן הפנוי בטיולים במקומות שונים ולחקור את הסביבה החדשה ולהכיר אנשים חדשים ומנהגים חדשים.

לעתים קרובות השלמת דוקטורט נחשב לאחד הקורסים המתגמלים ביותר אך המאתגרים ביותר, דוקטורט  נמצאת בראש מעייניו של הסטודנט היוזם.

ישנן סיבות רבות ללמוד דוקטורט מעבר לים. איכות ההשכלה הגבוהה במדינה היא בדרך כלל שיקול עיקרי, כמו גם איכות החינוך. כדאיות עשויה להיות מניע נוסף ללימודים בחו"ל. כמו כן, התחרות על מקומות יכולה להיות קשה ולכן הגשת מועמדות לקורסים מעבר לים יכולה להיות דרך קלה יותר לסיום הלימודים.

לימודי דוקטורט בחו"ל הם אפשרות טובה אך לא יתאימו לכולם. אין לראות בזה אופציה 'קלה'. תירשם ללימודי תואר מאתגר במדינה אחרת במשך חמש עד שש שנים מחייך. תצטרך גם ללמוד את שפת המדינה בה אתה לומד.

עם זאת, התמורה ללימודי דוקטורט מעבר לים יכולה להיות עצומה מבחינה אישית ומקצועית.
לימודי דוקטורט כוללים ציפייה מסוימת לעבוד קשה יותר בממוצע מאשר רוב הסטודנטים האחרים. בדרך כלל יש יותר שעות מאשר נושאים אחרים עם פרקטיקות והרצאות שלוקחות זמן רב. כמובן שלא מדובר רק בשעות יצירת הקשר שאתה עובד: צריך לקרוא את הערות ההרצאה, צריך לכתוב מאמרים, להכין את הפרקטיקות ולשמור על רמה גבוהה ביותר.
לימודי הדוקטורט  משתנים מאוד ברחבי העולם. בכל מקום בו אתה לומד, כמעט כל התארים הקליניים משתרעים על פני מספר לא מבוטל של שנים – יותר מאשר קורסים שאינם קליניים.

כאשר החלטתם באיזו מדינה (או יבשת) ללמוד, עליכם לחקור את המוסדות האקדמאיים אזור זה.

עליכם לבדוק את דרישות הכניסה והעמלות, לראות מה אחרים אומרים על החוויה במוסדות המועדפים עליכם. במידת האפשר, בקר בעיר המועדפת עליך כדי לראות אם אתה נהנה לחיות בה.
רבים מעדיפים לסיים את לימודי הדוקטורט מסיבות כאלה ואחרות בחו"ל, גם האפשרות להחליף אווירה וגם תוספת של תואר בינלאומי מועילה מאוד אם הרצון הוא להמשיך לחיו בחו"ל.
כמו כן גם בלימודים גבוהים בחו"ל נוכל להעניק את שירותנו בשמחה, עומדים לרשותנו אקדמאים שכבר התנסו בלימודים אקדמאים בחו"ל ומכירים את כל השיטות והחוקים שמותאמים לאותו מוסד אקדמי.
חוץ ממדינות שבהן השפה הרשמית היא אנגלית, ישנם מוסדות אקדמאיים בהן השפה היא לא אנגלית אבל השפה שבהם עושים את הלימודים האקדמאיים נעשית בשפה האנגלית, ברחבי אירופה, אסיה ואפילו אפריקה כך שניתן להמשיך את לימודי התואר השלישי בכל מקום בעולם.

חלקים נוספים בעבודות סמינריוניות

כל העבודות הסמינריוניות מכילות סקירת ספרות, המביאה מחקרי עבר בנושא הנבחר. סקירת ספרות צריכה להיות כתובה בצורת משפך, מהנושא הכללי אל הספציפי ולהוות חלון אל עבר ההיבטים השונים של הנושא הנבחר.
בעבודות אמפיריות יגיע פרק המתודולוגיה, המפרט את שלבי המחקר שנעשה. בעבודות מכל הסוגים יופיע לאחר מכן פרק הדיון, הקושר למעשה את סקירת הספרות זו בזו, או בממצאים שעלו במחקר.
פרקים נוספים שצריכים להופיע הם סיכום העבודה (בכמה פסקאות ממצות), ביבליוגרפיה (רשימת המקורות שצריכה להיות כתובה לפי כללי האקדמיה) ונספחים – אותם חלקים שסייעו בכתיבת העבודה (ראיונות, איורים וכדומה) ושלא נכנסים לגוף העבודה.

מחכים לך

כתיבת תגובה