סמינריון במשפטים
השכלה משפטית מכשירה את התלמידים להיות מקצוענים וגם מלומדים. כתיבה משפטית משמעה כתיבה מקצועית: אובייקטיבית תזכירים, סיכומי ערעור, מסמכי עסקה כגון צוואות וחוזים ומכתבי לקוח וכדומה מעולם המשפטים
כתיבת עבודה סמינריונית היא לרוב התנסות ראשונה של סטודנט בכתיבה משפטית מלומדת.
סטודנטים רבים, ובמיוחד אלו שאינם חדשים בנושא הסמינר, מתקשים מאוד לבחור נושא לעבודותיהם. ללא מועדים ברורים והדרכה מהמרצה, ישנם סטודנטים שיתעכבו בבחירת הנושאים שלהם כל כך הרבה זמן עד שלא יהיה להם מספיק זמן לחקור את הנושא באופן מלא ולפתח תזה קוהרנטית ואין להם מספיק זמן לשנות נושאים אם הם מגלים באמצע דרך תהליך המחקר שהנושא רחב מדי או צר מכדי להוות בסיס לעבודה סמינריונית
חקר עבודת סמינריון יכול להיות תהליך שונה מאוד מכל עבודה שאי פעם הסטודנט ביצע, התכונות שיהפכו את עבודת הסמינריון שלך לשונה מפרויקטים רבים אחרים של כתיבה הן:
ניתוח מקורי
מחקר מקיף בנושא
הערות שוליים נרחבות
להלן מספר טיפים להפיכת המחקר שלך ליעיל ויעיל יותר:
לתכנן מראש. עבור עבודת הסמינריון שלך, אתה נדרש לבצע מחקר יסודי ומלומד – לא ניתן לעשות זאת ביום או בסוף שבוע. הרשה לעצמך מספיק זמן למצוא, לקרוא ולנתח את חומרי המחקר הטיוטה והעבודה הסופית שלך.
עקוב אחר המחקר שלך. ישנן דרכים רבות לעקוב אחר המחקר שלך – באופן אלקטרוני במחשב הנייד או במחשב האישי שלך, או במחברת נייר. עם זאת אתה בוחר לשמור את יומן המחקר שלך, הקפד לעקוב אחר המקום בו היית בזמן שאתה עושה את המחקר שלך. זכור, יהיה עליך לספק ציטוטים מלאים לכל החומר בו אתה משתמש בעבודת המחקר שלך – זה יהיה הרבה יותר קל אם יהיה לך תיעוד מלא של המחקר שעשית. השתמש ביומן המחקר שלך כדי לרשום הערות לגבי היכן מצאת חומרים שימושיים וכיצד אתה מתכנן להשתמש בהם במחקר שלך. יומן המחקר הוא גם מקום טוב לציין מקורות שימושיים לחזור אליהם מאוחר יותר כשאתה משכלל את המאמר שלך באמצעות מחקר וניתוח נוספים.
הישאר ממוקד בנושא שלך. אחת הטעויות הקלות ביותר כשאתה מתחיל במחקר שלך היא למצוא ולקרוא חומרים מעניינים שאינם רלוונטיים ישירות לעבודתך. אם אתה חושב שהם עשויים להיות שימושיים בהמשך, רשום אותם ביומן המחקר שלך. הישאר תמיד ממוקד במה שאתה צריך לחקור בשלב בו אתה נמצא. אתה תמיד יכול לחזור למקורות טובים בהמשך.
עבודות סמינר צריכות לשקף מחקר מדוקדק, עומק ובהירות הניתוח ומקוריות.
כתיבה משפטית שונה מאוד מכל כתיבה אחרת, הניסוח חייב להיות מדויק ומנוסח בבהירות תוך שימוש במונחים מעולם המשפטים, כדאי להתייעץ עם אקדמאי שידע להעביר את החומר הדרוש בצורה הברורה ביותר, תוך שמירה על ניסוח משפטי.
חלקים נוספים בעבודות סמינריוניות
כל העבודות הסמינריוניות מכילות סקירת ספרות, המביאה מחקרי עבר בנושא הנבחר. סקירת ספרות צריכה להיות כתובה בצורת משפך, מהנושא הכללי אל הספציפי ולהוות חלון אל עבר ההיבטים השונים של הנושא הנבחר.
בעבודות אמפיריות יגיע פרק המתודולוגיה, המפרט את שלבי המחקר שנעשה. בעבודות מכל הסוגים יופיע לאחר מכן פרק הדיון, הקושר למעשה את סקירת הספרות זו בזו, או בממצאים שעלו במחקר.
פרקים נוספים שצריכים להופיע הם סיכום העבודה (בכמה פסקאות ממצות), ביבליוגרפיה (רשימת המקורות שצריכה להיות כתובה לפי כללי האקדמיה) ונספחים – אותם חלקים שסייעו בכתיבת העבודה (ראיונות, איורים וכדומה) ושלא נכנסים לגוף העבודה.